Olcsó, egészséges fűtés mindenkinek

Infrapaneles fűtési rendszerek

MENÜ

Mitől egészséges ?

 

Az Infrasugárzás:


A szabad szemmel láthatatlan infrasugárzás azonos a napsugárzás meleget adó tartományával. Jótékony hatásának oka, hogy nem tartalmazza a káros UV- és mikrosugárzást. Az infrasugár a levegőt, mint közvetítőt nem használja, azon áthatol a szilárd testekbe, és felmelegíti azokat.
Ahogy a légkört a Föld, a levegőt az átmelegedett testek melegítik.

 

A sugárzó hő hatása jól érzékelhető:


Hűvös időben is melegünk van, ha napsütés ér, és fázunk, ha árnyékba kerülünk. Hideg, napsütéses időben az autó felhúzott ablaka mögött érezzük a Nap melegét. Ekkor érvényesül tisztán a Nap infravörös sugárzása. Az infravörös sugárzás jelentős energiaveszteség nélkül hatol át a levegőn, és minden útjába kerülő szilárd tárgyat felmelegít.

 

Az infrasugárzás hatása:


Az infravörös energia a levegőn áthatolva melegít. Ennek köszönhetően az infrasugarak több, mint 80 %-ban melegítik fel a testet, és mintegy 20 %-ban a környező levegőt.
A bőr alatt fekvő szövetekben található nagy mennyiségű víz kiváló vezetőképességének köszönhetően a kibocsátott legrövidebb hullámhosszú infravörös sugarak képesek egészen 5-6 mm mélyen a testbe hatolni. Az emberi test a kibocsátott sugarak 95 %-át elnyeli. Ez a sugárzás váltja ki a melegítő hatást az izomszövetekben és a belső szervekben.

 

emberi-infra2.jpg

Az infrapanel fűtés hatása az emberi szervezetre

Asztali nézet